Λαμπτήρες πυρακτώσεως: Μουσειακό είδος!

Λαμπτήρας πυράκτωσης

Οι λάμπες πυρακτώσεως είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα σπάταλου ενεργειακά προϊόντος. Το 90-95% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν, αντί για φως, μετατρέπεται σε θερμότητα. Εναλλακτική λύση υπάρχει: είναι οι λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας (CFL), διαθέσιμες σε μεγάλη ποικιλία και το σπουδαιότερο – φιλικές προς το περιβάλλον και οικονομικές στη τσέπη.

Οι Ενεργοί Πολίτες Σάμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Greenpeace και δημιούργησαν τη δική τους επιστημονικά διαπιστευμένη δυσφήμηση για τις λάμπες πυρακτώσεως. Ζητήστε λοιπόν και εσείς με το τρόπο σας τη κατάργηση τους, ενημερώσετε τους γνωστούς σας, σταματήστε να χρησιμοποιείτε λάμπες που θα έπρεπε να ανήκουν στο μουσείο!

περισσότερες πληροφορίες: Greenpeace , Wikipedia

Advertisements

5 Σχόλια »

 1. paraxeno said

  Καλησπέρα σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη νέα δράση του Οικολογίου εν όψει των εορτών, που έχει σκοπό την ενδειξη αλληλεγγύης σε περιοχές που βίωσαν τις φωτιές του καλοκαιριού, δεν ειναι φιλανθρωπική εκδήλωση αλλά δήλωση ότι ειμαστε κοντά τους κάτω από τον ίδιο ουρανό που νοσεί με κάθε καταστροφή – εάν βρειτε την δράση αυτή ενδιαφέρουσα, παρακαλώ υποστηρίξτε την μέσα από τις σελιδες σας, ή με όποιον άλλο τρόπο θεωρήσετε ικανό, (εντός της εβδομάδας θα έχουμε ‘έτοιμο και μπανερ που θα την υποστηρίζει), ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη δυνατότητα υλοποίησής της – για το λόγο αυτό στέλνουμε την ανακοίνωση τούτη σε χώρους που είναι συναφείς και ευαίσθητοι στα περιβαλλοντικά θέματα που μας απασχολούν όλους… και συναγωνιστές μας στον αγώνα αυτό για την ομαλή συνέχιση της ζωής μας σε υγιές και καθαρό περιβάλλον, σε τούτο τον όμορφο κόσμο που μας φιλοξενεί…

  Ευχαριστώ πολύ

  Χριστουγεννιάτικη αλυσίδα αγάπης του Οικολογίου για να σβήσει η φωτιά του καλοκαιριού…

  αρκετές από τις δράσεις του οικολογίου θέλουν να προσεγγίσουν ολόκληρη την Ελλάδα αλλά βρίσκουν δυσκολίες, η βοήθειά σας με ενημέρωση σε κοινού ενδιαφέροντος θέματα και τυχόν συνεργασίες σε δράσεις θα είναι πολύτιμη – όπως ήδη θα γνωρίζετε η ομάδα μας ειναι ανοιχτή σε όλους όσους αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή σε καθαρότερο και ασφαλές ει δυνατόν περιβάλλον….

 2. Τασος said

  95% απίστευτο… και καλά το χειμώνα που κάνει και κρύο και θέλουμε τη ζέστη… το καλοκαίρι τι γίνεται ? θα ξοδέψουμε κι άλλη ενέργεια για να ψύξουμε το χώρο ?

 3. eupalinos said

  Πολύ σωστή παρατήρηση Τάσο. Ακριβώς και για’αυτό το λόγο πρέπει να γίνεται σωστή μελέτη φωτισμού ενός χώρου, του τρόπου φωτισμού, το είδος, αριθμό και τοποθέτηση φωτιστικών, κλπ. Σε πολλά κτίρια, ειδικά σε εμπορικούς χώρους, βλέπουμε ότι υπάρχει υπερβολικός φωτισμός, ο οποίος γίνεται κουραστικός, αντιαισθητικός και απιπλέον δημιουργεί φωτορύπανση (σε εξωτερικούς χώρους), άσκοπη χρήση ενέργειας και, σε εσωτερικούς χώρους το καλοκαίρι – όπως επισήμανες – αυξάνει τις ανάγκες ψύξης/ κλιματισμού.

 4. ΄Ολα καλά βρε παλικάρια, δίκιο έχετε κι εσείς και όσοι το παλεύουν το θέμα γενικά της εξοικονόμησης ενέργειας. ΄Ομως, κι εδώ είναι το παράπονό μου, γιατί κάθε τι καθαρό, οικολογικό, εν τέλει ανθρώπινο, ακόμη και οι οικονομικοί λαμπτήρες, είναι…πανάκριβο;

 5. eupalinos said

  Κάνεις λάθος! Μέσα σε λίγους μήνες χρήσης ξεπληρώνεις την διαφορά λόγω της μειωμένης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος. Επίσης οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Δες εδώ μια ποιο αναλύτική σύγκριση: http://www.stopclimatechange.gr/index.php?option=content&task=view&id=83

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: