Δισφαινόλη στη διατροφή μας

DETOX

Η φυσική διατροφή με φρέσκα και αγνά υλικά είναι απαραίτητη για ένα υγιές σώμα, όχι μόνο γιατί είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά αλλά, και διότι μειώνει την έκθεση στους κινδύνους που μας επιφυλάσσει η τυποποιημένη διατροφή. Ένας από αυτούς είναι η ουσία Δισφαινόλη Α η οποία χρησιμοποιείται σε πολλές πλαστικές συσκευασίες και στην εσωτερική επένδυση κονσερβών.

Η Δισφαινόλη Α αποδεδειγμένα διαταράσσει τις ενδοκρινικές λειτουργίες σε ανθρώπους και ζώα, με άλλα λόγια, προκαλεί ορμονικές διαταραχές. Η ουσία άλλωστε, ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του ’30 έπειτα από έρευνα για τεχνητά οιστρογόνα. Η Δισφαινόλη Α έχει βρεθεί σε αυξημένες συγκεντρώσεις στο ανθρώπινο σώμα και σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες προκαλεί διάφορες διαταραχές και αυξημένους κινδύνους για ασθένειες όπως, καρκίνο του προστάτη, καρκίνο στο στήθος, ενδομητρίωση, μείωση της τεστοστερόνης, βλάβες στα κύτταρα και χρωμοσώματα, αντίσταση στην ινσουλίνη, πρώιμη εφηβεία κλπ.

Επιστήμονες συμβουλεύουν τους καταναλωτές να προτιμούν τα φυσικά, βιολογικά προϊόντα και να αποφεύγουν τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα. Περισσότερες πληροφορίες για τις Δισφαινόλη Α και άλλες τοξικές ουσίες στη διατροφή μας:

Λεξικό Τοξικών Ουσιών, WWF

Άρθρα από το IN.GR

Δισφαινόλη Α, Wikipedia (Αγγλικά)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: