Η δύναμη των μπλογκς

«Το φαινόμενο των blogs δεν μετράει περισσότερα από 10 χρόνια ζωής, όμως δείχνει ότι επηρεάζει δυναμικά το τοπίο της ενημέρωσης και δίνει τη δυνατότητα εμφάνισης στον δημόσιο χώρο νέων απόψεων και προσώπων, που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να εκφρασθούν.

Αν οι Ελληνες χρήστες του Ιnternet αποτελούν λιγότερο από το 30% του γενικού πληθυσμού, η ενασχόληση με το blogging αφορά σε ένα ακόμα μικρότερο κομμάτι αυτών, και συγκεκριμένα τους πιο έμπειρους, μορφωμένους και εξοικειωμένους με αυτό χρήστες του. Ομως δείχνει μια τάση που διεθνώς αναπτύσσεται ραγδαία και αλλάζει όχι μόνο τη φύση του Ιnternet, αλλά αυτήν του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας γενικότερα. Κάθε δευτερόλεπτο δημοσιεύονται στα blogs όλου του πλανήτη 17 νέα κείμενα, ενώ κάθε μέρα που περνάει δημιουργούνται 120.000 νέα blogs.

Στην Ελλάδα, από τη μαζική διαμαρτυρία για την υπόθεση της Αμαλίας Καλυβινού, τη διοργάνωση διαμαρτυρίας για την καμένη Πάρνηθα, τις αποκαλύψεις των βασανισμών σε αστυνομικά τμήματα έως την υπόθεση του press-gr, η Ελληνική Μπλογκόσφαιρα μεγαλώνει, ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις. Μέσα σε ένα μόλις χρόνο, τόσο ο αριθμός των blogs όσο και το κοινό τους έχουν υπερδιπλασιασθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος – 40.000 blogs με κοινό 500.000 Ελληνες χρήστες.»

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: