Αρχή του τέλους για το μονοπάτι Στήνιας?

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΣΤΗΝΙΑΣ - ΣΟΣ

Η καταστροφή του γραφικού, πέτρινου μονοπατιού της Στήνιας ξεκίνησε. Δεν βλέπουμε όμως να γίνεται κάποια προσπάθεια διάσωσης των πέτρινων πλακών για την επαναχρησιμοποίησή τους, σύμφωνα και με τις σχετικές προτάσεις που έχουν κατατεθεί. Μετά από τόσες διαμαρτυρίες και επιστολές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, συναντήσεις με το Δήμαρχο και τους αρμόδιους των Τεχνικών Υπηρεσιών και πλήθος αναφορών στα ΜΜΕ, δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη δήλωση και δέσμευση για τη διάσωση του μονοπατιού της Στήνιας. Γιατί? Δεν θα πρέπει να δοθεί μια επίσημη απάντηση και ενήμερωση των πολιτών? Γιατί στην εποχή της πληροφόρησης, της τεχνολογίας, της δημοκρατίας, πρέπει οι πολίτες της πόλης μας να υπομένουν τέτοιας παρωχημένης αντιμετώπισης?

Ο Δήμος Βαθέος πρέπει άμεσα να αναλάβει τη δημιουργία και επαρκή στελέχωση γραφείου τύπου και ενημέρωσης, που σκοπό θα έχει να ενημερώνει σωστά, έγκαιρα και με όλα τα υπάρχοντα μέσα (έντυπα και ηλεκτρονικά) του πολίτες για όλα τα θέματα των αρμοδιοτήτων του. Σε μία Ευρωπαική χώρα, στις αρχές του 21 ου αιώνα, είναι απαράδεκτη αυτή η υπάρχουσα κατάσταση πληροφόρησης και αντιμετώπισης του πολίτη.

 

Advertisements

5 Σχόλια »

 1. Tasos said

  Μετά λύπης μου βλέπω ότι στα λόγια όλα είναι εύκολα… στις πράξεις κολλάμε !!!

  αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν αυτό το μικρό έξτρα κόστος κατασκευής του πεζόδρομου με τις υπάρχουσες πέτρες μπορεί να καλυφτεί από τον κατασκευαστή του έργου δεδομένου και του χρόνου που μας πιέζει μέχρι τη παράδοση του περιφερειακού στη κυκλοφορία? Κάτι μου λέει πως αν τελικά μας κάνει τη χάρη, δεν θα το κάνει με μεγάλη ευχαρίστηση 

  αν όχι μήπως μπορεί να μείνει αυτή η εκκρεμότητα και να φτιαχτεί το μονοπάτι σύμφωνα με τις σχετικές προτάσεις στο μέλλον ( απο το Δήμο Βαθέος ίσως?) …

  γιατί από ότι καταλαβαίνω δεν υπάρχει διάθεση να γίνει κάτι παραπάνω από ότι έχει προγραμματιστεί :):):)

 2. eupalinos said

  Φυσικά και δεν είναι υποχρεωμένος ο εργολάβος να αναλάβει δωρεάν την ανακατασκευή του μονοπατιού. Άλλωστε και αυτός με επιστολή του προς το Δήμαρχο ζητάει να ληφθούν μέτρα για το μονοπάτι. Δηλαδή να δοθεί η έγκριση για τη διάσωση των πέτρινων πλακών και να γίνει η ανακατασκευή και επισκευή. Για το πρώτο χριεάζεται πολιτική βούληση για το δεύτερο οικονομικοί πόροι καθώς, όπως αναφέραμε προηγουμένως, η μελέτη της περιμετρικής οδού δεν το έλαβε υπόψιν. Τα χρήματα για την επισκευή και επανσύνδεση του μονοπατιού δεν είναι πολλά αν γίνει όπως προτέινουμε (με πρόχειρη εκτίμηση κάπου 15-20000€). Άλλωστε το έργο, όπως κάθε μεγάλο έργο, έχει ήδη βγει εκτός προυπολογισμού, για μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ και θα αναζητηθεί επιπλέον χρηματοδότηση άρα, το ποσό για το μονοπάτι είναι ψείρες.

 3. rommsart said

  😦

 4. eupalinos said

  Οι εργασίες στο μονοπάτι της Στήνιας έχουν προσωρινά ανασταλεί. Τη Δευτέρα (31/03/08) ο Δήμαρχος Βαθέος κ. Φ.Πετρούσκας δεσμεύτηκε δημόσια, στην ραδιοφωνικη εκπομπή του Μ. Στεφανάκη του Ρ/Φ σταθμού Αρμονία, πως ξεκίνησαν οι απαραίτητες ενέργειες,ώστε να διασωθεί η διαδρομή του μονοπατιού. Δήλωσε μάλιστα πως έπειτα από γνωμοδότηση με τις τεχνικές υπηρσίες του δήμου συμφωνεί με τις προτάσεις που του παρέδωσαν μέλη της Κοινωνίας Ενεγών Πολιτών Σάμου.

 5. Tasos said

  είναι μια θετική εξέλιξη αυτή ένα πρώτο σωστό βήμα… έχουμε δρόμο πολύ ακόμα… μπράβο στη πρωτοβουλία των Ενεργών Πολιτών Σάμου !!!

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: