Ποδηλάτρεις!

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και επιμόρφωσης όλων των πολιτών οι Ενεργοί Πολίτες οργάνωσαν πρόσφατα με επιτυχία ποδηλατοδρομία στη πόλη της Σαμίου. Η χρήση ποδηλάτων μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στη μείωση της χρήσης των αυτοκινήτων και στη δημιουργία μιας πόλης φιλικής στον άνθρωπο. Οι Ενεργοί Πολίτες ζητούν να δοθούν κίνητρα για τη χρήση ποδηλάτων με πρώτο και βασικό βήμα την ασφάλεια στους δρόμους για πεζούς και ποδηλάτες.

Η κατάσταση στους δρόμους της πόλης μας είναι απαράδεκτη. Η συστηματική καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των πεζών, η έλλειψη ασφαλών πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμων, η ανεπάρκεια σημάνσεων και η άναρχη πλέον χρήση των αυτοκινήτων, δημιουργούν καθημερινά κινδύνους στους πολίτες, μειώνουν το βιοτικό επίπεδο και αποτελούν προσβολή για το τόπο μας με τις τριτοκοσμικές καταστάσεις που εμφανίζουν.

Οι Ενεργοί Πολίτες μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες και οργανωμένες δράσεις ζητούν από όλους τους αρμόδιους φορείς τη μελέτη και εφαρμογή μιας στρατηγικής Βιώσιμης Κινητικότητας με έμφαση στη προστασία των δικαιωμάτων των πεζών και ποδηλατιστών, τον έλεγχο των αυτοκινήτων και τον περιορισμό της ρύπανσης.

Η αυξανόμενη οικιστική ανάπτυξη και η χρήση αυτοκινήτων επιβάλουν άμεσα τη χάραξη μιας στρατηγικής Βιώσιμης Κινητικότητας. Όσο αναβάλλεται διευθέτηση των προβλημάτων σήμερα, τόσο υποθηκεύουμε το μέλλον της πόλης μας με ακόμη μεγαλύτερα χωροταξικά και συγκοινωνιακά προβλήματα που θα υπονομεύουν ουσιαστικά όλες τις βασικές, καθημερινές λειτουργίες της.

Advertisements

3 Σχόλια »

 1. ENERSIS said

  Συγχαρητήρια για την δραστηριότητα.
  Πιστεύω να ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες.

 2. Τάσος Σαραντίδης said

  Γνώμη μου είναι, για αρχή οι φίλοι οδηγοί των αυτοκινήτων να αρχίσουν να βλέπουν και να αντιμετωπίζουν τους ποδηλάτες με ευγενικό τρόπο και όχι σαν εχθρούς που βρίσκονται στο δρόμο τους…
  Πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι οι ποδηλάτες κάνουν καλό σε όλους μα ποιο πολύ στο περιβάλλον.
  Πολλές φορές σαν ποδηλάτης αναγκάζομαι να φύγω από το δρόμο που είναι σε ώρες αιχμής επικίνδυνος και να ανεβαίνω στο πεζοδρόμιο !!!

 3. ENERSIS said

  Τάσο συμφωνώ μαζί σου.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: