ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Στοχεύοντας  στον περιορισμό της ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης στα νησιά μας, προτείνουμε:

1. Ολοκληρωμένη μελέτη  σχεδιασμού πρωτογενών και δευτερογενών  πηγών ΗΜΑ δικτύου κεραιών κάθε φύσεως ΗΜΑ (κινητή τηλεφωνία, Τηλεόραση, ράδιο, ασύρματα δίκτυα,κλπ)

α. Αίτημα στις 3 εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, να καταθέσουν  άμεσα  ολοκληρωμένο σχέδιο κάλυψης των  νησιών, με λεπτομερή αναφορά στις θέσεις και συχνότητες που έχουν οι κεραίες υψηλής, μέσης και χαμηλής ισχύος.
Σήμερα  η cosmote  έχει τοποθετήσει κεραίες μέσα στους οικισμούς και στις αστικές περιοχές, σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις που διαθέτει σε πόλεις και χωριά.
β.Στόχος,  πυκνό δίκτυο χαμηλής ισχύος, ώστε ταυτόχρονα να υπάρχει  ισχυρό σήμα στα κινητά μας, αλλά  να προκαλείται η ελάχιστη δυνατή ηλεκτρομαγνητική επίδραση κατά τη χρήση.
Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ,- κατά παραδοχή των εταιρειών-τα νέας γενιάς κινητά, εκπέμπουν συχνά διπλάσια ακτινοβολία, απ’ ότι τα αμέσως προηγούμενα. Δηλαδή   με την νέα γενιά κινητών, διπλασιάζεται ο κίνδυνος και η έκθεση μας στην ακτινοβολία!

2. Μέτρηση  σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα  2 φορές  ετησίως  της  ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από κινητή μονάδα του προγράμματος Ερμής (Πανεπιστήμια  Αθηνών & Θεσ/νικης) σε συνεργασία με την περιφέρεια και  τους δήμους του βορείου Αιγαίου.

Αυτό ως μια μόνιμη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, και επί πλέον  όπου και όταν κρίνεται αναγκαίο.

Το Αρχιπέλαγος, θα διαθέτει  στο άμεσο μέλλον, φορητή μονάδα διασυνδεδεμένη στο δίκτυο Ερμής, η οποία θα βρίσκεται μόνιμα στην περιοχή της Σάμου. Θα  μπορεί να παρέχει άμεσα αποτελέσματα, τα οποία παράλληλα θα τεκμηριώνονται από  εξειδικευμένους επιστήμονες του  προγράμματος  Ερμής.

Γνωρίζουμε ότι  για τις κεραίες τηλεόρασης & ραδιοφωνίας, υπάρχει συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, που καθορίζει τη λειτουργία και τοποθέτηση, καθώς και την εκπομπή  συγκεκριμένης ισχύος.
Προτείνουμε  με ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης να εφαρμοστεί  το θεσμικό πλαίσιο.

Advertisements

1 σχόλιο »

 1. Ο Σύλλογος Φίλων Περιβάλλοντος Χίου «ΕΛΙΞ» συνυπογράφει το ψήφισμα για τον έλεγχο της ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και θα μεριμνήσει ώστε και σε τοπικό επίπεδο στο Δήμο Χίου να εφαρμοσθεί το σχετικό θεσμικό πλαίσιο.
  Σας συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία και ευελπιστούμε σε μελλοντικές από κοινού προσπάθειες για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και προστασίας του περιβάλλοντος των νησιών μας.
  Με τιμή
  η πρόεδρος
  Γιούλα Αργυρούδη

  Τα μέλη
  Σταύρος Καπελαρίδης
  Παντελής Κουνιάδης
  Ιωάννης Μανωλάκης
  ΒέταΣιταρά

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: