Α . ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνία Ενεργών Πολιτών Σάμου.

Η Κοινωνία Ενεργών Πολιτών Σάμου είναι μια Μη Κερδοσκοπική, Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) με έδρα τη Σάμο. Τά έσοδά της προέρχονται αποκλειστικά , από τις συνδρομές των μελών της , που έχουν ορισθεί σε 5€ τον χρόνο.

Το ιστολόγιο μας έχει σκοπό την δημιουργική επικοινωνία και την ενημέρωση για θέματα που αφορούν τη ν. Σάμο και για τις δράσεις πολιτών που αφορούν γενικά την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο τόπο μας.

 Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν αποκλειστικά τους υπογράφοντες και όχι απαραίτητα την Κοινωνία Ενεργών Πολιτών Σάμου η οποία εκφράζεται με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Παρακαλούμε μη διστάσετε να μας στείλετε τις απόψεις και τους προβληματισμούς σας σε θέματα σχετικά με το περιβάλλον, την υγεία, τη κοινωνία, το πολιτισμό και ότι άλλο πιστεύετε πως αφορά το κοινό καλό των κατοίκων της Σάμου.

Advertisements

1 σχόλιο

 1. dinos tzortzoglou said

  «ψάρεψα» το παρακάτω από το samos.net και το παραθέτω για να διαβάσω τις γνώμες σας….

  Με την ευκαιρία της πρόσκλησής μας (και πάλι….) από το Δήμαρχο Σαμίων να καταθέσουμε ενστάσεις ή διαφορετικά να ετοιμάσουμε το escape για σφράγιση, επιθυμούμε να ενημερώσουμε τους φίλους και πελάτες του escape, τους γείτονές μας, αλλά και γενικότερα τους συμπολίτες μας για τα εξής:
  1.Η σφράγιση γίνεται γιατί το κατάστημα λειτουργεί με …. ηχεία έξω!! Δευτερευόντως και εντελώς συμπληρωματικά και γιατί παραβιάσαμε το ωράριο λειτουργίας “μουσικών οργάνων” κατά 10, 20 ή 50 λεπτά.
  2.Η κατάσταση αυτή είναι κατ’ έτος επαναλαμβανόμενη και ο νόμος φαίνεται να αφορά συγκεκριμένη περιοχή του συγκεκριμένου νησιού….
  3.Εμπλεκόμενοι φέρονται:
  α. Ο κος Α., ο οποίος σε καθημερινή βάση καταγγέλει άλλο κατάστημα γιατί κατά δήλωσή του ενοχλείται, αλλά ίσως και επειδή (καθώς λέει η “πιάτσα”) έχουν και διαφορές από παλιά…..
  Ο κος Α. έχει δηλώσει ότι ουδέποτε ενοχλήθηκε από το escape και τη μουσική του. Το ίδιο δήλωσε πέρυσι και ενυπόγραφα, πλήθος περιοίκων, χωρίς αυτό να … “πτοεί” φυσικά κανέναν από τους ελέγχοντες…
  β. Ο κος Σ., ο οποίος και διατηρεί το παραπάνω αναφερόμενο καταγγελόμενο κατάστημα. Φέρεται να δηλώνει ότι “έτσι ή αλλιώς του χρόνου φεύγει από Σάμο και δεν τον ενδιαφέρει πια η όλη κατάσταση”. “Θα λειτουργεί το κατάστημά του όπως εκείνος καταλαβαίνει” και δε θα τον κρίνουμε εμείς για αυτό…..
  γ. Η Αστυν. Δ/νση Σάμου και τα όργανά της, οι οποίοι κατ’ ιδίαν μας εκφράζουν τη “συμπάθειά” τους καθώς “γνωρίζουν ότι δε φταίμε εμείς σε τίποτα” και ότι “ίσως είμαστε οι μόνοι που δεν ενοχλούμε”, αλλά τί να κάνουν, δε γίνεται να “γράφουν” μόνο όποιον ενοχλεί, κοντά στα ξερά….
  δ. Η Εισαγγελία η οποία τηρεί το Νόμο. Και σχόλιο ουδέν.
  ε. Ο Δήμος ο οποίος …. “πιέζεται από τον κο Α., αλλά και από την Εισαγγελία” να τηρήσει το νόμο και αν και …… “δε θέλει” μας “κλείνει”….
  στ. Εμείς οι ίδιοι, οι οποίοι ανεχόμαστε όλη αυτήν την κατάσταση και γινόμαστε μέρος του προβλήματος, παίζοντας στο ίδιο παιχνίδι, κάνοντας ενστάσεις και … φασαρίες και μια με παράπονα – μια με παρακάλια, προσπαθούμε να κρατήσουμε τα μαγαζιά ανοικτά, αντί να τα κλείσουμε, να τα πουλήσουμε ή να τα κάνουμε τσαγιερί και να ησυχάσουμε….
  Αντί να αφήσουμε μόνους τους πέντε παραπάνω εμπλεκόμενους, οχλούντες, οχλούμενους, ελέγχοντες και ελεγχόμενους να τα …. βρουν μεταξύ τους….
  Ας μείνουν μόνοι τους να δώσουν και απαντήσεις σε … “φιλοσοφικού περιεχομένου” ερωτήματα, όπως γιατί παραπονιούνται οι νέοι για έλλειψη διασκέδασης στο Βαθύ και γιατί παίρνουν των … ομματιών τους, γιατί έχουμε γίνει τουριστικός προορισμός γερόντων μικρομεσαίου εισοδήματος, γιατί ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ σοβαροί άνθρωποι να ασχολούνται με τη διασκέδαση.
  Γιατί ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ αν κάποιο κατάστημα ενοχλεί ή όχι, παρά μόνο να είμαστε …τυπικά “εντάξει” κι ας εξαντλούμε την αυστηρότητά μας επί …. δικαίων και…αδίκων…

  Πέρσι, κυκλοφόρησε ανώνυμο φειγ-βολάν που έγραφε μεταξύ άλλων:
  “ΟΛΟΙ ΤΗ ….ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝΕ…..
  Και ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ επιτέλους, που μαγαζιά που δεν τα έχει καταγγείλει επώνυμα ΚΑΝΕΙΣ, σφραγίζονται από το Δήμο????
  ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ επιτέλους, που 10-15 νέα παιδιά χάνουν τις δουλειές τους?????
  ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ επιτέλους, που μετά τις 15-20 Αυγούστου, δε θα υπάρχει από ότι φαίνεται μπαράκι στην “πρωτεύουσα” του νησιού?????”

  “Ζητάμε όλοι οι προαναφερθέντες”(αναφερόταν σε κο Α., κο Αστυν. Δ/ντή, κο Δήμαρχο, άρχοντες και … προύχοντες του τόπου) “να …. εξοριστούν για 3 μήνες στην Πάρο, στη Κω, στη Σαντορίνη, στη Μύκονο, προς γνώση και συμμόρφωση….
  Αλλιώς, να χορηγηθεί ΑΜΕΣΑ επίδομα εγκατάλειψης της Σάμου σε όσους νέους αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το νησί.
  Θα κερδηθεί έτσι πολύς χρόνος και πολύ χρήμα.
  Επιτέλους το σχέδιο για τη νέα ερήμωση, το όνειρο κάποιων για ένα νησί γερόντων μπορεί να γίνει πραγματικότητα.
  Τα καταφέραμε στα χωριά, Εμπρός και για το Βαθύ….
  Ο αγώνας τώρα …. δικαιώνεται…”

  Με λύπη μας βλέπουμε ότι τίποτα δεν άλλαξε από πέρυσι, υιοθετούμε και προσυπογράφουμε.

  Από το escape

RSS feed for comments on this post

Αρέσει σε %d bloggers: